Commissies binnen A.S.V. Cortex

Binnen cortex zijn vier actieve comissies. Deze commissies bedenken, organiseren, regelen en promoten de evenementen die we als vereniging ondernemen. In de commissies zitten gedreven TP-studenten die van gezelligheid houden en die hun skills willen uitbreiden. hieronder lees je welke commissies er zijn, wat ze doen en hoe jij zelf kan solliciteren voor een plek binnen een commissie.

De liftcommissie

Jaarlijks organiseert A.S.V. Cortex een liftweekend. Met een groep van ongeveer 40 studenten liften we in een weekend van mei of april in duo’s naar een stad in Europa, waar we een aantal dagen vertoeven. Het Liftweekend is een weekend wat je nooit meer vergeet! Het Liftweekend wordt georganiseerd voor de daarvoor speciaal opgerichte commissie: de Liftcommissie (ook wel liftco genoemd). De liftcommissie bestaat uit vier personen die het Liftweekend van begin tot eind vormgeven. Van het uitkiezen van een stad, het regelen van sleepwagens en een plek om te slapen, tot het bedenken van activiteiten en bellen van buitenlandse kroegen. In de Liftcommissie is het belangrijk dat je houdt van een uitdaging, het overzicht kunt bewaren en dat je de leiding durft te nemen over een groep. Je bent verantwoordelijk voor het soepel verlopen van het weekend, dus die verantwoordelijkheid moet je aankunnen. In ruil daarvoor krijg je een fijn, hecht team en heel veel gezelligheid. De Liftcommissie is actief tussen november en april, waardoor het een aantrekkelijke commissie is als je geen volledig schooljaar in een commissie wilt.

De Feestcommissie

Bij Cortex wordt er zeer regelmatig geborreld en dat is waar de Feestcommissie in beeld komt. De Feestcommissie (ook wel Feco) is namelijk verantwoordelijk voor het bedenken en organiseren van de borrels en feestjes die we met Cortex houden. Om commissielid van de Feco te worden, is het belangrijk dat je ideeën hebt voor (thema)activiteiten, dat je af durft te gaan op nieuwe mensen en dat je communicatief sterk bent binnen een team. Je werkt namelijk nauw samen met de Promocommissie. De Feco gaat het hele schooljaar door, dus is actief tussen september en juli.

De studiecommissie

Als Toegepast Psychologen in opleiding delen we in elk geval één interesse: (het gedrag van) mensen. De Studiecommissie (kort: Stuco) regelt de studiegerelateerde activiteiten waar we binnen Cortex dol op zijn. Hierbij kun je denken aan verbredende of verdiepende lezingen, maar ook activiteiten die je aan het denken zetten of je een stukje van de wereld laten zien wat je nog niet kende. Als lid van de Stuco is het belangrijk dat je ideeën hebt voor activiteiten die met mensen/psychologie te maken hebben en dat je communicatief sterk bent. Ook de Stuco werkt nauw samen met de Promocomissie. De Stuco is net als de Feco het hele schooljaar actief, dus tussen september en juli.

De promocommissie

De Promocommissie (afgekort tot Promo) is verantwoordelijk voor de communicatie naar de leden toe. De promocommissie houdt zich voornamelijk bezig met het promoten van de evenementen, maar is ook verantwoordelijk voor het vormgeven van de app en de website. Daarbij beheert de Promo de sociale mediakanalen (Facebook en Instagram) van de vereniging. Een rol als commissielid binnen de Promo is uitdagend, maar ook ontzettend leerzaam. Het is belangrijk dat je je aan deadlines kunt houden, dat je oog hebt voor detail en dat je een aanpakker bent. Het is absoluut een pre als je van fotografie en/of vormgeven houdt, maar ervaring hierin is geen vereiste. Ook de Promocommissie is het hele schooljaar actief, dus tussen september en juli.

Aan het een jaar als commissielid zitten een aantal voordelen. Hieronder staan ze op een rijtje:

  • Je leert gemakkelijk en snel (veel) studiegenoten kennen
  • Je breidt je skills en ervaringen uit
  • Je leert goed samen te werken binnen een team
  • Je hoeft niet te betalen voor Cortex evenementen die minder dan €10 kosten
  • Je hebt iets heel gaafs om op je CV te zetten 😉

Ben je enthousiast geworden, of twijfel je? Laat het ons weten door een mail te sturen naar cortextp@gmail.com ! Laat ons weten welke commissie je het tofst lijkt en/of welke twijfel je eventueel hebt. In september gaan de sollicitaties open, dan nemen we tegen die tijd contact met je op!